Данни от ново проучване на агенция Тренд показват, че голяма част

...
Данни от ново проучване на агенция Тренд показват, че голяма част
Коментари Харесай

Младежите у нас най-много се тревожат за кариерата и заплатата си

Данни от ново изследване на организация " Тренд "  показват, че огромна част от младежите в България изпитват боязън за кариерата и професионалните си триумфи. Според тях, 45% от младежите на възраст 15-29 години се тормозят от настъпване на финансови проблеми, следват неуспехите на работното място с 23 на 100. На последващо място е неналичието на постоянни взаимоотношения - 20% показват това за собствен максимален боязън.

18% от интервюираните споделят, че нямат страхове за бъдещето. 37% от младежите приказват за корист с алкохол, пушенето е проблем измежду 24% от интервюираните, а хазартът и проблематичното хранене засягат надлежно 15 на 100 от младежите. 

Прекомерният боязън от ежедневните компликации и неналичието на поддръжка слагат младежите в риск от разнообразни зависимости. 

" Зависимости се образуват като опит да се снижи напрежението, което изпитваме. Естествено е да виждаме неща, които не могат да бъдат признати от нас – те влизат в спор с полезности или потребности, които имаме. Има и друго, с цел да си толкоз сензитивен към това, което мислят останалите, това значи, че към този момент има такава взаимозависимост ", изясни психологът Велислава Донкина.

Според първото изследване за зависимостите и настройките измежду младежите, близо половината от тях изпитват боязън за финансовата си непоклатимост, покриването на ежедневните си потребности и професионалния си триумф. Невинаги обаче споделят своите проблеми.

" Българският юноша споделя, в случай че има кой да го чуе. Споделя главно със фамилията и околните. Когато един младеж показа за подобен проблем с околните си, те имат едно по-различно отношение към този човек и не могат да получат професионален взор, а грешни решения на тази възраст са неверни решения за цялостен живот ", сподели социологът Евелина Славкова

Тревожността на българския юноша постоянно излиза и отвън рамките на персоналния му свят.

И съгласно младежите, и съгласно специалистите, нужна е ясна тактика от страна на страната и повишение на ангажираността на младежите.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР